Meditačná prax

Pravidelné online stretnutia za účelom štúdia i praktizovania umenia meditácie

Rozvaha pozorovateľa, vyjadrovanie vlastného cítenia, rozpoznanie obrany ega, zvládnutie rozrušení, to všetko sú zručnosti, ktoré potrebujeme jednoducho cvičiť, opakovať, zlyhávať a skúšať odznova. Duchovný život je šťastný život, no vyžaduje trpezlivosť, správne techniky a postupnú zmenu návykov.

Schopnosť sústrediť sa je zručnosť

Naša osobnosť je prepracovaný nástroj, ktorý slúži k nášmu vyjadrovaniu – k tvorbe. Potrebuje sa ju naučiť správne používať, aby sme mohli tvoriť slobodne, v súlade so svojimi zámermi. Meditačná prax vedie k jasnému pochopeniu toho, kto som, odkiaľ prichádzam a kam smerujem a ako sa zosúladiť sa z prírodnými silami. Vďaka pravidelnému praktizovaniu meníme spôsob uvažovania a každým dňom sa stávame o kúsok (s)pokojnejším človekom s nadhľadom.

Ako stretnutia prebiehajú?

Priebeh stretnutia

  • Naladenie pri úvodnom zdieľaní
  • Očista duše pred rozjímaním
  • Blohorečenie viery
  • Riekanka v tichu
  • Zvedomenie silových čiar
  • Vzdávanie vďaky
  • Zdieľanie a priestor na otázky

Organizačné info

Miesto: aplikácia Zoom

Cena: 8€ / 1 stretnutie
alebo 56€ / 8 stretnutí

Kedy: v pondelky a štvrtky

  • večerná hodina – každý druhý pondelok – 19:00 – 20:30
  • ranná hodina – každý druhý štvrtok – 06:30 – 08:00

Dámuty stretnutí

Napojenie na vieru našich predkov

Čo je to Žiaraslávija?

Je to sústava pravidiel, výkladov a návodov, podľa ktorých žijeme. ŽIaRASláviJA je vedomý – žiarivý život. Je to život, ktorý nie je rozdelený nevedomými dejmi. Je to cesta vedomých prerodov do rôznych úrovní vnímania podľa vlastného výberu. Inými slovami je to prijatie a porozumenie smrti ako diania, na ktoré vieme pôsobiť. K tomu však potrebujeme prax.



“Keď dych ma vedie a pozornosť určuje smer, telo nasleduje. Vstupujem do priestoru, v ktorom vôkol mňa všetko znie ako symfónia. Nič tam nie je navyše, nič tam nechýba. Všetko sa deje v jednej chvíli, súčasne i oddelene. V takej chvíli sa učím načúvať – v rytme zmeny objavovať rovnováhu.”

Veronka Garbanová

Veronka svoje znalosti zbierala počas štúdií filozofie v našom hlavnom meste a taktiež počas praktizovania meditácie na samote v lese, kde strávila vyše päť rokov v ústraní. V súčasnoti šíri svoje poznanie prostredníctvom rodnej reči, v ktorej objavavila čaro poznania, zakoreneného v pôvodnom význame slov a pradávnych symbolov. Je priamo napojená na Slávne védy, ktoré praktizuje i vyučuje po celom Slovensku.

Najbližšie podujatia

Kúpte si permanentku na 8 stretnutí
za zvýhodnenú cenu 56€