Loading Events

Na túto udalosť je potrebné sa zaregistrovať cez formulár pod textom.

“Život bez hudby a spevu si snáď ani nevieme predstaviť. Preto sme pripravili krásne novoročné stretnutie s Andrejkou Tkáčovou, aby sme naplno  otvorili svoj hlas. A to nielen cez zimné obdobie, ale už na celý život.” 

Je našou prirodzenou túžbou tvoriť / vedome sa vyjadrovať cez svoj hlas či rôzne zvuky. Užívať si rytmus, dovoliť naplno prejaviť svoj hlas. Hrať sa s melódiou, oživiť svoje hlasivky. Prejaviť sa hlasom znamená totiž dať najavo, že som TU!

Či už pociťuješ nesmelosť, keď sa vyjadruješ, alebo ostýchaš sa predstúpiť so sebou a svojím hlasom, určite sa zúčastni! Čaká ťa dávka zážitku, tvorenia a stretnutie s ľuďmi, podobne naladenými, ako si ty. 🙂

Kde sa otvorenie hlasu prejaví v tvojom živote?

Otvorenie môžeš spoznať vo všetkých oblastiach života, či už v ňom hľadáš väčšiu slobodu, alebo radosť.

Viac sa otvoríš na duševnej úrovni, ako i prežívaniu pocitov cez telo a cez hlas.

Zlepšíš si hlasové, rytmické, pohybové i komunikačné zručnosti, tiež zručnosť väčšej seba-dôvery, lepšieho seba-poznania a to všetko smeruje k vyššej miere seba-vedomia.

Budeš sa cítiť viac slobodne, otvorene, autenticky a viac sám / sama sebou.

Hlaso-zvuko hry ti pomôžu rozvíjať cnosti ako:  trpezlivosť, disciplína, zároveň hravosť, tvorivosť, otvorenosť, kreatívnosť, priateľskosť.

Čo zažiješ?

  • Rôzne hlasové cvičenia, zamerané na odkrytie a odhalenie hlasu.
  • Tvorenie v kruhu a improvizované Hlaso – Zvuko – Hry.
  • Práca s hlasom cez piesne (mantry,, pop, jazz, ludovky..),
  • Stretnutie ľudí, ktorí majú podobný zámer a naladenie, ako ty.
  • Prijímanie: rozvíjanie schopnosti počúvať a načúvať.
  • Dávanie: tvorenie hudby cez 3 kľúčové oblasti: rozmer času – precítenie rytmu, rozmer miesta – výška tónov a melódie a rozmer výrazu v hudbe – precítenie hudby.

Stretnutia sú otvorené všetkým – bez nutnosti predchádzajúcich skúseností so spevom, aj pre ľudí, čo spievať prestali a napokon, hodnotu nájdu i hlasovo otvorenejší a pokročilejší (obohatia min. nové cvičenia a piesne). Vítaní sú aj hudobníci. J

Pridaj sa do tvorivého kruhu!

Tento workshop je o lepšom spoznaní predovšetkým pocitového tela (emócie vyjadrené cez hlas), pričom sa zapája samozrejme aj fyzické telo (ako nástroj- ako nosič zvuku a tiež pomáha lepšie preciťovať – cez jemný pohyb – napr. nohy, panva, ruky – ktorý doprevádza celkové tvorenie hlasom) a mentálne (na začiatku je vytvorenie vízie – čo idem hlasom vytvoriť a tiež vhodná technika – ako)

S naším pocitovým telom mame poväčšine žiaľ slabší kontakt, preto aj vidím veľký priestor cez pohyb a hlas nájsť to živé spojenie, aby sme sa na základe toho lepšie vyznali v sebe a kráčali istejšie cestou života. (Poznať sám seba je ozaj do veľkej miery sloboda a z tohto miesta poznania a slobody sa ľahšie pristupuje k okoliu. Ak mám pochopenie pre to, čo sa deje vo vnútri mňa, pravdepodobne ľahšie nájdem láskyplne porozumenie aj pre ostatných – a súcit je to, o čo v tomto svete ide.)

Pohyb a hlas ako výrazové prostriedky sú nám všetkým prirodzené a vlastné, avšak mnohým boli “priškrtené” často niekedy počas výchovy ešte. Na tomto workshope si dovolíme cítiť a ctiť práve ako to v sebe máme a rozvinúť v bezpečnom prostredí svoju autentickosť.

Spolu-tvorenie nám prinesie veľa radisti a zábavy a práve prežitok cez telo nás prenesie aj cez možné dávnejšie ustrnutia ci až traumy. Hravé cvičenia ako Telefón, či Živý looper a ďalšie posilnia tímového ducha a obrovské pole kreativity, ktoré nám ponúka naše telo a špeciálne hlas.

Budeme pracovať prevažne akusticky, ale tešiť sa bude dať aj na ozvučenie, čo dodá stretnutiu ešte úplne iný rozmer. Hravosť a možnosti, ktoré sa dajú zažiť s hlasom cez aparatúru, zvukové efekty a looper (vytváranie a zaznamenávanie rôznych zvukových stôp v reálnom čase cez seba) otvárajú oči a srdcia ľudí všetkých vekových kategórií a hudobných schopností až do detskej radosti a nadšenia!

Na stretnutí môžu účastníci zažiť a vyskúšať si zapojiť aj niektoré krásne ľubozvučné intuitívne nástroje ako kalimba, tibetské misky, atď. Lektorka okrem práce s hlasom bude používať aj svoj nástroj, ktorý je práve aj najbližšie spevu – husle.

NOVOROČNÉ LADENIE môže byť ešte krajšie – naladením si svojho hlasu do hravosti, radosti, spontaneity a tvorenia v tíme. Príď sa cez HlasoZvukoHry otvoriť prijímaniu a dávaniu na tej najjemnejšej úrovni – cez hlas, v kruhu. Týmto stretnutím si nielenže môžeš zlepšiť otvorenie hlasu (technika), ale aj srdca a mysle (mindset) – tieto benefity potom vo výsledku precítiš v rôznych životných situáciách ako slobodnejší a tvorivejší človek.

Úvodom workshopu sa jemne rozcvičíme (telo, potom hlas), nosnú časť tvoria rôzne improvizované hry s hlasom a v záverečnej časti si spoločne zaspievame pár známych piesní.

Organizačné informácie:

Cena stretnutia: 69 €

Miesto stretnutia: Bratislava – presné miesto konania obdržíte po zaregistrovaní sa a uhradení uvedenej ceny.

K dispozícii je pitný režim a prezuvky. Presné miesto stretnutia bude zaslané po úhrade kurzovného.

Dátum: 26.3.2022

Prestávky budú podľa dohody, cca po 45min krátka a cez obed 1 dlhá. V okolí je niekoľko reštaurácií, prípadne si môžete prinesený ľahký nezaťažujúci obed zjesť v priestoroch centra.

Dôležité informácie:

Vieme, že doba sa každú chvíľu mení, ale ak ťa workshop zaujal, registruj sa. Aj keby sa zmenili okolnosti, budeme k nim hľadať riešenie. Bez registrácie nevieme posúdiť záujem o stretnutie či tému.

Sprievodca: Mgr. Andrea Tkáčová

“S hudbou som nerozlučne spätá od útleho detstva skrze husle, avšak až neskôr som si dovolila začať spievať. A bolo to výborné rozhodnutie ! – pretože vďaka hlasu nachádzam v sebe väčšiu citlivosť, úprimnosť, prítomnosť a autentickú lásku k sebe – a som presvedčená, že toto ozaj všetci potrebujeme k svojmu vnútornému rastu a rozvoju a následne prirodzene aj s pozitívnym dopadom na naše okolie. Spev pre mňa značí liečenie a slobodný priestor. A toto je výborný východzí bod, ako sa zdravo, tvorivo, zvedavo vzťahovať k svetu.. novým spôsobom, bez masiek, z hĺbky svojho srdca, tvoriac tak “nový svet”, svoj vysnený svet.. Dostať sa k srdcu je síce niekedy “fuška”, avšak za pomoci jemnej práce s telom a zvukom, máme verím jeho (seba)objatie (konečne) na dosah.. A odtiaľto sa ľahšie a “uveriteľnejšie” spojíme s ľuďmi navôkol – spoločným spevom vytvoríme atmosféru dôvery, srdečnosti a otvorenosti.”

Pracujem ako profesionálny inštruktor jogy a terapeut cez rôzne metódy pre telo i dušu a tiež ako hudobník. Mám 15r. skúsenosti s vedením skupín (vzdelávanie dospelých), a 8r. v terapeutickej individuálnej práci, odohraných tisíce vystúpení v Európe a Ázii, a nespočet vzdelávacích a tréningových hodín v spomínaných oblastiach. Rada učím používať svoje telo s radosťou a bezpečne, funkčne pre každodenný život, v plnosti energie. Zároveň, okrem fyzio-terapeutického rozmeru, prinášam aj širší náhľad do fungovania človeka cez bioenergetiku, teda zdôrazňujem psychické a spirituálne aspekty pohybov, v naviazanosti na hlas.

Viac info: www.a-tka.webnode.sk/hudba

Spätná väzba od účastníkov kurzov:

Bohuš:

Workshop bol skvelý, prínosný a veľmi obohacujúci. Krásny program, úžasná atmosféra aj ľudia ktorí so mnou zdieľali kruh. Hry a cvičenia naplnili všetky očakávania a cítil som veľmi príjemne. Veľké ďakujem všetkým a hlavne lektorke a sprievodkyni Atke, ktorá do toho dávala srdce, krásnu energiu, umenie a profesionálny prístup. Môže byť inšpirátorkou pre mnoho ostatných lektorov v podobnej oblasti. Odporúčam všetkým, čo majú chuť priniesť do svojho života niečo nové, objaviť svoj hlas, získať rytmus, odstrániť bloky, nabrať inšpiráciu a spoznať nových ľudí.
Srdečná vďaka. ?

Maťka:

Workshop bol veľmi príjemný. Úprimne ja neriešim veci skrz spiritualitu a ani v to nemám dôveru. Skôr vnímam veci skrz psychosomatiku :). Páčili sa mi uvoľňovacie cvičenia, ktoré doslova uvoľňovali telo a zároveň to prešlo aj na hlas a cítila som sa úplne otvorene a príjemne. Hlas je niečo veľmi intímne a preto je potrebné byť veľmi citlivý a ty si veľmi citlivá a to mi veľmi pomohlo! 🙂

Ďakujem každopádne za nové krásne podnety a omnoho lepšie teraz vnímam svoj hlas 🙂

Lenka:

Ďakujem za pozvánku a že som sa mohla zúčastniť decembrových zvukohier.
Páčilo sa mi Tvoje vedenie a príprava tela pre náš spev. Celé stretnutie sa nieslo vo výbornej a uvoľnenej atmosfére. Hry boli zábavné a zároveň mi poodkryli miesta, kde ešte môžem na sebe popracovať a pritom som sa dozvedela niečo nové. Veľmi som si to užila.



Go to Top