Nahrávam Udalosti

Čo sa skrýva v hĺbke tela – svaly jadra CORE

Kurz Vyrovnané telo = Vyrovnaný človek

Na tento seminár je potrebné sa zaregistrovať cez formulár na konci tohto textu. Ďalšie informácie dostanete po platbe cez email.

Chrbát a chrbtica sú časti, ktoré dobre poznáme hlavne vtedy, keď sa ozývajú obmedzujúce bolesti. Viete ale, že vznikajú nerovnováhou zapojenia svalov? A to tých, ktoré sú im najbližšie? Svaly jadra tela nastavujú veľmi detailne dôležité kosti a kĺby do polôh, kde bolieť nemajú. Ak teda bolesť vzniká, riešenie sa nachádza aj v pochopení fungovania vnútra telaprepojenia svalov CORE a cvičení, ktoré sú účinné, nie ťažké.

Kurz Vyrovnané telo = Vyrovnaný človek 2023 sa skladá zo štyroch online stretnutí, kde každú tému preberieme dopodrobna. V pohodlí domova, či na vlastnom pracovnom mieste budeme priamo robiť zmeny, ktoré budú mať okamžitý účinok. Dozviete sa veľa o vlastnom tele a budete môcť aj súkromne, či anonymne konzultovať problémy s pohybovým aparátom. Matúš má vynikajúce skúsenosti s vedením online stretnutí pri náprave pracovného priestoru aj pri praktických prednáškach o ľudskom tele. Domáce prostredie môže byť práve výhodou pre okamžitú kontrolu a nápravu priestoru, či pohybových návykov. Využijeme práve jednoduché návody a postupy, ako aj s dostupnými pomôckami dosiahnuť nečakane veľkého efektu.

Stretnutia budeme viesť vždy vo štvrtok, začíname 30.3., pokračujeme 6.4., 13.4., 20.4. v čase od 17:00 do 20:00.

Ak vznikne záujem, vytvoríme priestor aj pre osobné online konzultácie pre kontrolu postupu v zlepšovaní svojich návykov, držania tela, alebo pracovného priestoru.

V cene  je aj zaslanie záznamu z daného stretnutia.

Organizačné informácie:

* online stretnutie sa uskutoční vo štvrtok 6. 4. 2023
* v čase od 17:00 do 20:00
* stretnutie online prebieha cez aplikáciu ZOOM
* Na túto dielňu je potrebné sa zaregistrovať cez formulár pod týmto textom a uhradiť poplatok. Ďalšie informácie dostanete emailom po registrácii.
* Cena jedného stretnutia je 25€. Je možné si zakúpiť aj celý kurz (4 online stretnutia) za zvýhodnenú cenu 90€. Ak si prajete zakúpiť celý kurz, zaškrtnite v prihlasovacom formulári nižšie pole “Hlásim sa na celý kurz”. Na nasledujúce tri stretnutia sa už potom nemusíte prihlasovať, budete automaticky pozvaní na všetky online stretnutia.
* Ako prihlásení obdržíte po online stretnutí aj nahrávku stretnutia, aby ste nič nepremeškali.

Popis všetkých 4 stretnutí kurzu:

1. stretnutie kurzu:

 Ľahký a stabilný krok v barefoot, či bez

Naše nohy a chodidlá nás nosia celý život. Aj v extrémnych podmienkach by mali byť našou stabilnou súčasťou. Prečo sú však v poslednej dobe najviac operované bedrové a kolenné kĺby? Odpoveďou môže byť aj prispôsobenie sa topánkam. Preto prichádza trend Barefoot obúvania. Barefoot však nesmie byť len prístup k obúvaniu, ale aj k pohybu – chôdze človeka po všetkých povrchoch. Ako natrénovať stabilnú nohu, ktorá sa len tak nepokĺzne, dokonca bude istá a zodpovedná v každej topánke? To bude cieľom našej online prednášky o ľahkom a stabilnom kroku.

2. stretnutie kurzu:

Čo sa skrýva v hĺbke tela – svaly jadra CORE

Chrbát a chrbtica sú časti, ktoré dobre poznáme hlavne vtedy, keď sa ozývajú obmedzujúce bolesti. Viete ale, že vznikajú nerovnováhou zapojenia svalov? A to tých, ktoré sú im najbližšie? Svaly jadra tela nastavujú veľmi detailne dôležité kosti a kĺby do polôh, kde bolieť nemajú. Ak teda bolesť vzniká, riešenie sa nachádza aj v pochopení fungovania vnútra tela, prepojenia svalov CORE a cvičení, ktoré sú účinné, nie ťažké.

3. stretnutie kurzu:

Zdravý sed nie je mýtus – ergonomické nastavenie pracovného priestoru (aj za volantom)

Viete, prečo si “podvedome” zakladáte nohy pod stoličku? Alebo máte tendenciu si ich niekam vyložiť, či zakliesniť? Možno Vás to prekvapí, ale nie ste v tom sami. Každý, kto má nesprávnu výšku stoličky, či sedadla v aute trpí, pretože telo nevie dobre rozložiť záťaž, ktoré naň gravitácia vyvíja a hľadá stabilnú oporu. Ako teda nájsť tú najlepšiu pozíciu na sedenie? Čo s rukami a hlavou? Na to všetko si ukážeme praktické príklady, aby Vás už žiadne pracovné prostredie neprekvapilo.

4. stretnutie kurzu:

Chrbát a chrbtica v každodennej záťaži – rady, tipy a triky na zlepšenie držania tela a odstránenie bolestí chrbta

Tak ako sa cez chrbát chrbticou prepájajú končatiny, tak nás budú neustále viesť informácie o chrbte a chrbtici celým kurzom. K jednotlivým častiam chrbta a chrbtice sa však budeme venovať detailne, aby sme úspešne uzavreli poznatky o našom tele. Ako si uvoľniť krčnú chrbticu, či ako ju vôbec nezaťažovať? Čo s unavenými krížami, alebo seknutým chrbtom? Dostatočný čas na osobné otázky nám pomôžu zorientovať sa s časťami tela, ktoré niekedy postihuje “chrbtová slepota”.

Prihlasovací formulár na 2. stretnutie alebo na celý kurz:



Go to Top