Loading Events
Event Series Event Series: 6 + 1 TÝŽDEŇ SLOBODY

6 + 1 TÝŽDEŇ SLOBODY

Milí naši priatelia, študenti, podporovatelia či sympatizanti slobodného života,

pripravili sme pre Vás cyklus webinárov 6+1 TÝŽDŇOV SLOBODY S UVŽ. Ako už samotný názov cyklu prezrádza, v týchto webinároch sa budeme venovať téme slobody a pozrieme sa na ňu z viacerých uhlov pohľadu. Čo nám o téme SLOBODA hovorí náuka Rozpoznania skutočnosti?

V Univerzite vedomého života je pre nás téma slobody veľmi úzko spojená so zodpovednosťou. Veríme, že sloboda a zodpovednosť sú 2 strany jednej a tej istej mince. Čím viac zodpovednosti preberám za svoj život, tým viac slobody vo svojom živote prežívam. Naopak, keď zodpovednosť odovzdávam, čiže neviem odpovedať na hlavolamy môjho života, zákonite strácam slobodu. Ak sa vzdávam zodpovednosti, vzdávam sa aj slobody. A my už vieme, že v náuke Rozpoznania skutočnosti nás nezaujíma hľadanie vinníka. ZODPOVEDNOSŤ pre nás znamená schopnosť odpovedať na otázky, schopnosť nachádzať odpovede na hlavolamy v našich životoch, schopnosť nachádzať RIEŠENIA. Vedome si vyberáme cestu ZMIERENIA.

Počas cyklu webinárov 6+1 TÝŽDŇOV SLOBODY sa stretneme so 6 učiteľmi Rozpoznania skutočnosti z 1. ročníka Univerzity vedomého života, vrátane autora náuky Rozpoznania skutočnosti a „učiteľa, ktorý učí učiteľov“ Leriho Šveca. Ako hosťa sme si do tohto cyklu prizvali nášho priateľa, člena Správnej rady Univerzity vedomého života a Spoločenstva vedomého života a zároveň autora kníh  16€ a 72 schodov, ktoré pojednávajú o tematike slobodného (voľného) trhu – Vlastimila Šveca. Vlasto uzavrie cyklus týchto webinárov s pútavou témou SLOBODA A PENIAZE. Porozprávame sa s ním o tom, čo sú a čo nie sú peniaze? A možno sa nám podarí vyriešiť hlavolam, či sú peniaze zlo alebo jeden z najúžasnejších objavov človeka. Tí z Vás, ktorí máte 1. vyučovací deň už za sebou viete, že aj odpoveď autora kníh o slobodnom trhu na túto otázku bude rozprávkou a nie pravdou. Vy máte slobodu si vybrať, či sú pre Vás naše ponúknuté rozprávky osožné. Nám bude cťou, ak Vám niektoré z nich pomôžu vniesť do života viac šťastia, zodpovednosti a SLOBODY zároveň.

Takže srdečne pozývame každý štvrtok o 19:00 v priebehu 6+1 TÝŽDŇOV LIVE na FB Univerzita vedomého života. Začíname už vo štvrtok 30.9 2021.

Obsah webinárov

30.9. SLOBODA V DNEŠNEJ SPOLOČNOSTI – LERI VELESLAV ŠVEC
Ako sa vlastne nazýva dnešné spoločensko-politické zriadenie? Do akej miery si v ňom vieme uplatniť slobodu? Sme vôbec pripravení a máme dostatok vedomostí o tom, čo znamená sloboda v skutočnom živote?

7.10. SLOBODNÉ VZŤAHY – NIKA LAŇKOVÁ
Dajú sa žiť slobodné vzťahy bez slobody jednotlivca? Kde tú slobodu vlastne strácam a ako to súvisí so zodpovednosťou? Viem použiť svoje vzťahy na zvýšenie slobody? Ako?

14.10. SLOBODNÁ VÔĽA – existuje vôbec? – BRAŇO RYBIČKA
Fenomén a predsa najprirodzenejšia vec v našich životoch. Jeden vraví slobodná vôľa neexistuje. Druhý vraví mám absolútnu slobodnú vôľu. Ako je to vlastne sa dozvieme na webinári.

21.10. SLOBODA ROZHODNUTIA – JOLI LITVAJ
Ako sa rozhodovať slobodne a ešte byť aj spokojný…

28.10. SLOBODA VO VZŤAHOCH – ŽUBRA ŽUBRETOVSKÁ
Slobodné vzťahy nám prinášajú rozkvet, tvorivosť a obrovskú radosť zo zdieľania. A nielen to, zrazu zistíme, že jedna plus jedna rovná sa tri ?

4.11. SLOBODA VO VÝCHOVE DETÍ – MATÚŠ SVINČÁK
Rodič a dieťa niekedy vnímame skôr ako pozíciu väzňa a väzniteľa. Existuje na poli výchovy možnosť vybrať si na oboch stranách?

11.11. SLOBODA A PENIAZE – VLASTIMIL ŠVEC
Sú peniaze zlo, alebo jeden z najúžasnejších objavov človeka? Čo sú a čo nie sú peniaze? Práve o tom Vám niečo poviem.

Dôležité organizačné informácie:

Webináre môžete sledovať tu:

Energiu lektora môžete oceniť dobrovoľným príspevkom na účet, ktorý nájdeš tu.

Vašu účasť nie je nutné hlásiť vopred, ale zapíšte si ju do svojho diára. ? Tešíme sa na vás!

Kontakt na organizátora: osveta@vedomaskola.sk



Go to Top