Loading Events

Buďte zdraví v zime

s Evou Horejšovou

Táto dielňa je prvou z cyklu dielní v rámci kurzu Buďte zdraví! Jej obsah vychádza primárne zo znalostí tradičnej čínskej medicíny, ktorá stavia na rešpektovaní prírodných pravidiel. V každom ročnom období sme náchylní na iné fyzické i psychické nerovnováhy, každé ročné obdobie má svoj vlastný rytmus, ktorý by sme mali v rámci udržania zdravia rešpektovať.

Z alchymického pohľadu vstupujeme do obdobia, kedy naberáme sily do ďalšieho ročného cyklu. Naše správanie v zime ovplyvňuje kvalitu tela v ďalšom roku – alebo si myslíte, že je jarná únava nevyhnutná? Vysvetlíme si, ako môžeme svojimi návykmi ovplyvniť kvalitu a dĺžku celého nášho života. Patologickým činiteľom zimy je chlad, a preto si budeme hovoriť o tom, ktoré časti tela si musíme zvlášť chrániť. Čo robiť pri preniknutí chladu do organizmu? Tiež si povieme, ako sa pozerá čínska medicína na únavu, spánok, otužovanie, či saunovanie a priblížime si základné psychicko-emocionálne nerovnováhy daného obdobia.

V rámci stretnutí bude priestor na Vaše otázky. Odporúčania sú poskytované v rámci všeobecných pravidiel (nie je priestor na individuálnu komplexnú diagnostiku).

Preberané okruhy:

  • Zima a hýbateľ Voda – aký je alchymický výklad tohto obdobia?
  • Koncept životnej energie – ako žiť dlhšie a zdravšie?
  • Nerovnováhy na fyzickej úrovni – ako sa v zime chrániť?
  • Nerovnováhy na psychicko-emočnej úrovni – ako si udržať dobrú náladu?
  • Základné body na akupresúru, podpora vybranými bylinkami a stravovaním

Ak máte bližšie otázky k obsahu dielne, kontaktujte prosím priamo lektora: eva@gardenie.cz

Lektor:

Eva Horejšová – som terapeutka tradičnej čínskej medicíny. Zoznámim Vás so základnými princípmi tejto celostnej medicíny, a to v rámci prevencie, ale i domácej prvej pomoci pri akútnych zdravotných problémoch.

ORGANIZAČNÉ INFORMÁCIE:

Termín: 21. 11. 2022 od 17:00 – cca. 20:00 

Cena: 25 €

Kurz prebieha ONLINE na ZOOM-e. Link na pripojenie sa Vám bude zaslaný po prihlásení sa na kurz cez formulár nižšie a uhradení ceny kurzu.

Kurz Buďte zdraví!

Neviete sa v zime zahriať? Trpíte každoročne jarnou únavou? Sú respiračné ochorenia vašim každoročným jesenným spoločníkom? V každom ročnom období sme náchylní na iné fyzické i psychické nerovnováhy. Každé ročné obdobie má svoj vlastný rytmus, ktorý by sme mali v rámci udržania zdravia rešpektovať. To sú prírodné pravidlá. Tradičná čínska medicína nám poskytuje uchopiteľné nástroje, s ktorým Vás počas tohto ONLINE kurzu zoznámim.

Kurz pozostáva zo samostatných dielní (zima, jar, leto, babie leto, jeseň), ktoré na seba voľne nadväzujú. Každé zo stretnutí bude prebiehať v období, ktoré zodpovedá solárnemu cyklu podľa čínskej medicíny, a to približne raz za 2,5-3 mesiace, v dĺžke 2 až 3 hodiny.

Obsah kurzu je prispôsobený pre laikov, bez znalostí čínskej medicíny. Získate základné informácie o možnostiach akupresúry, bylinkách a iných podporných metódach, ktoré sú vhodné pre dané ročné obdobie. A to ako prevencia, tak i domáca prvá pomoc. Informácie sú podávané zrozumiteľnou rečou, s praktickými radami pre každodenný život.

Ako sa mení energia prírody a človeka v priebehu roku?
Na aké zdravotné problémy sme náchylní v jednotlivých ročných obdobiach?
Existuje prevencia a akútna domáca pomoc pri týchto ochoreniach?
Zoznámite sa s vybranými bodmi na akupresúru, základnými bylinkami a domácimi liečebnými technikami pre dané ročné obdobie.

Prihlasovací formulár:



Go to Top