Nahrávam Udalosti

Hranice osobného priestoru

Ochutnávka náuky o citovom tele

Pozývame Vás na zážitkovú dielňu Hranice súkromného priestoru, na ktorej sa dozviete ako rozpoznávať a pracovať s prichádzajúcim rozrušením na citovej a hmotnej úrovni našej bytosti.

Ponúkame vám možnosť zúčastniť sa jedného z našich vyučovacích dní druhého ročníka Univerzity vedomého života. Nie je potrebné mať absolvované predchádzajúce štúdium. Témy sú preberané tak, aby ste im porozumeli a uchopili ich.

Vyučovanie sa uskutoční už túto nedeľu 20. marca v Žiline.

Obsah vyučovacieho dňa

Stávame sa znalcami svojho tela cez somatickú prax, odhaľujeme emočné energetické bloky uložené v ňom a vedomou prácou s telom ich následne rozpúšťame. Pomocou soma techník a dychu stišujeme emočné vypätia na tele a tak aj silu emočného prepadu a stúpame von z emočného lievika, aby sme sa mohli dostať do správneho postoja, do rozvahy svojich síl a boli tak schopní riešiť vypäté situácie.

Pomocou pohybových cvičení objavujeme svoje hranice osobného/intímneho priestoru, skúmame, ako sa dá s nimi pracovať, prípadne nastavovať si ich tak, aby sme vždy zostávali v rozvahe svojich síl a vedeli si ich obhájiť v spravodlivom postoji. Zároveň sa učíme vnímať hranice svojho okolia, aby sme ich mohli rešpektovať a ladiť s našimi.

Vyučovaním sprevádza Žubra K. Žubretovská.

Témy, ktorými vás v rámci vyučovania prevedie:

  • zvedomenie tela cez 4 vrstvy a navnímanie napätí v ňom – somatická prax/bodywork
  • rozpúšťanie emočných/telesných napätí a blokov na tele cez pohyb a dych
  • stišovanie tela do rozvahy a prítomného okamžiku pri em. vypätí pomocou terap. praxe
  • objavovanie osobných hraníc a ich členenie pomocou pohyb.cvičení
  • práca a nastavenie/prestavenie si osobných hraníc – pohybové cvičenia
  • rešpektovanie hraníc môjho okolia – pohybové hry
  • obhajoba svojich hraníc – slovné a pohybové hry

Organizačné informácie

Termín: stretnutie sa uskutoční v nedeľu 20.3.2022 od 9:00 do 19:00
Miesto: Alma štúdio, Janka Kráľa 7, Žilina
Cena: zvýhodnená cena za tento deň je teraz 75 €

Je potrebné sa prihlásiť vopred cez formulár na konci textu. Ďalšie informácie obdržíte po uhradení poplatku.

Tešíme sa na vás.

Referencie žiakov:

Keďže náuka z Univerzity je pre mňa úplne nová vec, a v minulosti som žila podľa úplne iných vzorcov a pravidiel, veľmi dobre mi padne sa porozprávať, preskúšať si naživo náuku, prebrať naše skúsenosti a zážitky s ľuďmi, ktorí mi rozumejú, vedia o čom hovorím, neposudzujú ma a nehodnotia…

v mojom okolí a rodine nemám veľa ľudí s ktorými by som mohla preberať čo sa učíme (takmer nikoho), tak sú pre mňa tieto stretnutia veľmi  vzácne, prínosné, obohacujúce po stránke mentálnej, duševnej, emocionálnej…

vždy sa na ne veľmi teším a som trochu sklamaná a smutná keď sa nemôžem zúčastniť. Verím že mi pomôžu k osvojeniu si náuky natoľko, že ju budem bežne používať aj v mojom blízkom okolí s ľuďmi, ktorí o nej nemajú ani “šajnu” . Takže už teraz sa teším na budúce stretnutie s blízkymi bytosťami, vrátane Teba.

Zuzka

• • •


Moje začiatky štúdia na UVŽ boli také trochu neisté. Chápala som síce o čom je reč, ale nevedela som aké súvislosti sú medzi jednotlivými dňami. Prvé tri dni som len plávala po povrchu. Až neskôr mi začali docvakávať súvislosti a od toho momentu som pociťovala silnú potrebu viac a častejšie  o náuke hovoriť, aby sa mi doslova vryla pod kožu. To že niečomu porozumiem na intelektuálnej úrovni ešte neznamená, že sa to spojí aj s prežívaním na úrovni srdca. Na to treba nie len praktikovať domáce úlohy, ale aj sa stretávať v malých skupinkách ľudí a zdieľať tam svoje poznatky, prípadne nepochopené veci. Veľmi sa mi páčilo, že sme sa dokázali vždy zladiť a zhodnúť na tom, čo by sme radi prebrali a každé zdieľanie iných mi dávalo často krát viac, ako by som si mohla pomyslieť. Mne častejšie stretnutia ako iba raz do mesiaca vyhovujú, lebo ma udržiavajú v pozornosti náuky, ktorú si osvojujem. Vrelo odporúčam všetkým, ktorí by náuku o RS radi čo najlepšie uchopili a dostali do života.

 S prianím príjemného zvyšku dňa,
Katarína Belovičová

Prihlasovací formulár



Go to Top