Loading Events

POHYBOVÉ ESENCIE

Pohyb v každodennom živote

Na tento seminár je potrebné sa zaregistrovať cez formulár na konci tohto textu. Ďalšie informácie dostanete cez email.

Pohyb je niečo čo nás sprevádza od nášho narodenia až do posledného tlkotu nášho srdca. Nie vždy mu ale venujeme plnú pozornosť. Od detstva sa učíme rozvíjať najmä naše vedomosti. V školách a tisíckach presedených hodín v laviciach naše pohybové zručnosti začínajú upadať. My nemáme telo – my sme naše telo. 
To ako sa cítime mentálne vplýva na naše fyzické  telo a platí to aj naopak. Dnešný rýchly svet nám stále viac a viac kradne pozornosť. Pohyb, ktorý vykonávame cez deň najčastejšie je pohyb palca po obrazovke telefónu. Veľa pohybu v hlave, málo pohybu v tele.

Cieľom pohybových esencií je prinavrátiť ľuďom chuť sa hýbať a rozšíriť paletu pohybových zručností a nástrojov.

Tento workshop je prvým so súboru troch na seba nezávisle nadväzujúcich workshopov. Témami ďalších dvoch stretnutí sú:

Kalistenika (sobota 05. 11. 2022)

Obrátené pozície (sobota 19. 11. 2022)

Ako na každodenný pohyb, sedenie, rutiny

Bolieva ťa chrbát alebo máš často pocit stuhnutého tela? Cítiš potrebu sa cez deň začať viac hýbať, no chýba ti motivácia? Chceš sa inšpirovať pohybovými nástrojmi a rutinami, ktoré ti pomôžu získať späť zodpovednosť za svoje telo a zdravie?

Workshop “Pohyb v každodennom živote” ti prinesie praktické informácie, ako sa starať o svoje telo tak, aby bolo funkčné, zdravé a silné až do pokročilého veku. Ukážeme si správny postoj a vysvetlíme si, ako do tohto všetkého zapadá náš dych. Stred tela nás bude sprevádzať aj pri ďalších témach ako chrbtica, ramená alebo bedrá. Odnesieš si z workshopu konkrétne nástroje a metódy na ďalší rozvoj k pohyblivejšiemu, zdravšiemu a šťastnejšiemu životu.

Veľkou témou workshopu bude aj sedenie a ako k nemu pristupovať. Vysvetlíme si, ako vplýva sedenie na naše telo a ukážeme si, ako optimálne sedieť.

ČO SA NAUČÍŠ NA TOMTO WORKSHOPE? 

  • ako predísť bolestiam chrbtice
  • ako vyzerá zdravé držanie tela a neutrálne postavenie
  • ako vplýva dych na naše zdravie a ako správne dýchať
  • aké pohybové nástroje slúžia na mobilizáciu chrbtice
  • aké pohybové nástroje slúžia na mobilizáciu bedier a ramien
  • aké poznáme tipy a triky v oblasti sedenia a ergonómie

Dôležité organizačné informácie:

  • Pohybový workshop sa uskutoční dňa 22.10.2022 v čase od 10:00 do 15:00 v Parkour Škola na Bajkalskej 4 v Bratislave.
  • Cena workshopu je 77 eur. Pri zakúpení si celej série troch workshopov do 19.10.2022  je cena jedného workshopu 66 eur.
  • Ak máte záujem zakúpiť si celú sériu “Pohybové esencie”, použite prihlasovací formulár pre prvý workshop – Pohybové esencie – Pohyb v každodennom živote. Zaškrtnite možnosť  „Hlásim sa na celú sériu (3 stretnutia)“.
  • Na tento workshop je potrebné sa zaregistrovať cez formulár pod týmto textom a uhradiť poplatok do 19.10.2022. Ďalšie informácie dostanete emailom po registrácii.
  • Priestory budú otvorené už od 09:45, aby sme mali všetci dosť času na prezlečenie sa a zídenie sa v kruhu a aby sme začali na čas a dovolili si venovať čo najviac času (s krátkou prestávkami medzi blokmi) svojmu telu a cez telo aj iným úrovniam nášho vnímania
  • Na workshop si vezmite pohodlné oblečenie, vhodné aj na pohyb po zemi a ak potrebujete zápisník.
  • Počas workshopu nebude obedná prestávka, ale len krátka prestávka na malé občerstvenie. Doneste si zo sebou vodu, ľahký olovrant, ovocie, niečo malé na chrumkanie. Aby sa Vám dobre hýbalo a cvičilo.

Pre obmedzenú kapacitu si rezervujte účasť čo najskôr.

Ak máte otázky k charakteru pohybového workshopu, alebo k vhodnosti pre vás (napr. zdravotné obmedzenia, benefity a pod.), kontaktujte prosím priamo lektora:  Patrik – kubicek993@gmail.com

Kto učí na workshope:

Patrik Kubiček je pohybový učiteľ, stojkár a mover. Jeho vášňou je inšpirovať a posúvať druhých ľudí. Svojím vzorom chce ukázať, že veci ktoré na prvý pohľad vyzerajú byť príliš obtiažne, sú konzistentnou prácou a správnym vytrvalým procesom zvládnuteľné.

Začínal v bazéne, čo mu síce vybudovalo cieľavedomosť, no mimo vody bol ako drevo. Pri hľadaní pohybovej slobody stretol mnoho učiteľov, ktorí mu ukázali, že sa nemusí špecializovať len na jednu disciplínu. Môže byť všestranný atlét, ktorý dokáže čokoľvek.

Technické vzdelanie mu umožňuje vidieť a prepájať pohyb z iného uhla. Vedie ľudí k naplneniu ich pohybových cieľov a ich potenciálu.

Viac informácií o lektorovi



Go to Top