Nahrávam Udalosti

Pravda vs. Manipulácia

Spravodlivý svet – Víkendovky zručností Rozpoznávania skutočnosti

Na túto víkendovku je potrebné sa zaregistrovať cez formulár na konci tohto textu. Po registrácii obdržíte ďalšie inštrukcie emailom.

Možno máte aj Vy pocit, že pravda je v súčasnosti nedosiahnuteľná. Všetko je pravda a každý dokazuje “tú svoju”. Naopak slovo manipulácia sme zneužili a dali mu punc niečoho zlého. Môže to byť ale aj inak? Ako s pravdou naložiť tak, aby slúžila nielen nám, ale dokonca celému nášmu okoliu? To je kumšt, ktorý sme si pre Vás pripravili práve na tento víkend.

Pravda je veľmi silné slovo. A skrýva sa za ním naozaj veľa – myšlienka za ktorou sa naozaj oplatí stáť. Koľko takých vyjadrení máme denne? A ako rešpektovať pravdu, ktorú hovoria iné ústa ako moje? Porozumieme ako si vyberať z informácií a všetkých právd sveta. Tým budeme vidieť aj naše vzťahy v jasnejšom svetle.

Ľaká Vás slovo manipulácia, alebo naopak priťahuje? Stretneme sa s ním všade a na tomto seminári pôjde ruka v ruke s pravdou. Prečo? Pretože všetko, čo nie je pravdou je rozprávkou, či manipuláciou. Na vlastnej koži objavíte ako využiť tieto dve, na prvý pohľad protichodné vyjadrenia. A tiež to, že všetko, čo nie je pravda, je len manipulácia.

Naša pozornosť sa zameriava na dianie okolo seba. Všetky skúsenosti vyhodnocujeme a ak poznáme výsledok, predpokladáme ho vždy aj v podobných situáciách. To nám ale zabraňuje vidieť život v jeho skutočných rysoch. Rysoch toho, čo sa naozaj okolo nás deje. Našim cieľom je nájsť kam zacieliť pozornosť, aby sme vedeli rozoznať skutočnú pravdu a nenechali sa zmietať domnienkami a očakávaniami.

Ako to prebieha a pre koho sú

Semináre sú vhodné ako ochutnávka, či prehĺbenie zručností, ktoré ponúka štúdium Rozpoznanie skutočnosti. Zažijete s nami praktické cvičenia, ktoré budú celým víkendom popretkávané zážitkami a aj vysvetleniami súvislostí z bežného života.
Každá aktivita bude zrozumiteľná každému, či už sa stretol s Univerzitou vedomého života, alebo nie. Vikendovka je však vhodná aj ako oživenie náuky pre starých matadorov.
Priblížime Vám riešenia životných situácií, kde sa pravda s manipuláciou miesia. Tiež sa dozviete, ako sa v nich vyznať, či zorientovať, ak si nevieme poradiť sami.

Sprievodcovia

Sprevádzať Vás budú skúsení lektori zážitku a Rozpoznania skutočnosti Martin Babiar a Matúš Svinčák.

Organizačné informácie:

Miesto: Chata ALANDA, Hrabovo 1, Ružomberok

Termín:  víkend 13.5. – 15.5.2022 v čase od piatku 17:00 do nedele 15:00 . Začíname v piatok večerou a končíme v nedeľu obedom.

Strava: 3 x denne, vegánska, začíname v piatok večerou a končíme v nedeľu obedom,

Cena 105€ obsahuje:

  • ubytovanie
  • celodenná strava

Odmena lektorom nie je započítaná v základnej cene – sami si zvolíte výšku odmeny pre lektorov na mieste podľa spokojnosti.

Počet osôb je limitovaný, preto využite príležitosť a zaregistrujte sa teraz.

Prihlasovací formulár

Matúš Svinčák – majster slova a učiteľ Rozpoznania skutočnosti – S pravdou neodmysliteľne súvisí spravodlivosť. Chce žiť skutočne spravodlivý život a aj to odovzdáva v každom rozhovore. Na seminári bude viesť diskusie k zážitkom.
Naučíte sa:
– Ako nepodliehať manipulácii a naopak kedy si dovoliť byť manipulovaný.
– Uvidieť pravdu až na kosť a spraviť prvé kroky k slobode – vyjadrovaniu pravdy mňa i všetkých naokolo.
– Ako porozumieť názorom iných a ako vyjadrovať svoje postoje aby boli aj pre iných prijateľné.
Martin Babiar – ešte stále sa v podvedomí vníma ako zážitkový guru. Kombinácia rôznych slov napojených na zážitok je preňho od doktorandských čias posvätná a ako geopsychologický štvorec je na terminológiu zážitkovosti až precitlivený. Veci sa v jeho živote vyvinuli tak, že sa stal absolventom vôbec prvého ročníka UVŽ a bol tiež pri realizácii niekoľkých doplnkových zážitkových kurzov ešte v jej začiatkoch. Následne sa jeho kroky vydali do komerčnej oblasti a korporátneho vzdelávania. Aj tu však aplikuje nadobudnuté vedomosti UVŽ, najmä pri školeniach zvládania konfliktných situácií a náročných zákazníkov. Popri tomto celom ho baví byť akýmsi mostom, ktorý vyťahuje prebúdzajúcich sa ľudí z neúprosných chápadiel matrixu. Na seminári bude, ehm, – oddychovať, pretože sa bude hrať. ? A prakticky povedané, bude mať na starosti prípravu a realizáciu jednotlivých aktivít a následné pretváranie cez ne nadobudnutých zážitkov do skúseností, ktoré si účastníci budú so sebou odnášať ako take-away balíčky domov, aby vďaka nim mali ešte krajšie a ešte plnohodnotnejšie životy.



Go to Top