Loading Events

Tri stupne súkromného priestoru

Jedna zo 14 zručností náuky Rozpoznanie skutočnosti

Na toto podujatie je potrebné sa zaregistrovať cez formulár na konci tohto textu. Po registrácii obdržíte ďalšie inštrukcie emailom.

Zdieľanie vlastných hraníc s niekým iným vo vzťahu je zručnosť v našej dobe silne podceňovaná. Stanovovať si hranice je jedna vec, ale vedieť zadávať pravidlá pre užívanie priestoru nimi vzniknutého je zasa nová kapitola vedomostí. Možno vás to prekvapí, ale za neschopnosťou spravovať si vlastný súkromný priestor stojí vysoký podiel rozchodov inak veľmi tvorivých a funkčných vzťahov. Preto si myslíme, že je ozaj viac ako vhodné tejto náuke sa venovať s plnou pozornosťou.

Mám právo na súkromie, ak som súčasťou rodiny? Čo to vlastne v praxi znamená vytvoriť si čas pre seba? Musí moje súkromie obmedzovať blízkych a naopak? Kedy mám právo na vlastné pravidlá a kedy je čas stavať vzťah na kompromisoch? ČO je to vlastne oddanosť? Do akej miery sa mám odovzdať vedeniu a do akej miery si ustáť to vlastné? Kedy je čas na rozchod a kedy to ešte stojí za pokus?

Súkromný priestor je ako pevná pôda pod nohami. Pokiaľ sa nemáme o čo oprieť, nemôže sa nám dariť sústrediť sa na smer pohybu. Strácame sa len v snahe udržať sa na nohách. Preto nedokážeme byť spoľahlivými partnermi, o ktorých sa dá oprieť a dokonca ani oporu nedokážeme prijímať.

Pozývame vás na odbornú dielňu, kde sa pomocou priameho zážitku zoznámite s vlastnými potrebami súkromia. Sami si môžete overiť, či sa nimi izolujete od svojho okolia, či sa naopak strácate v moci vonkajších vplyvov, pretože žiadne súkromie nemáte alebo si len uvedomíte, že si máte pozorne vybrať takého partnera do vzťahu, ktorý dokáže vaše súkromie rešpektovať.

Dielňou vás bude sprevádzať majster tvorivej komunikácie.
Leri – sprievodca citovým poľom. Znalec vzorcov osobnosti, ktorý vám pomôže uvedomiť si a pomenovať vaše prirodzené postoje a prepojiť ich s novými poznatkami o právach na súkromie v každodenných vzťahoch.

Organizačné informácie:

Miesto: ALMA štúdio, Janka Kráľa 7, Žilina

Termín:  nedeľa 21.5.2023 v čase od 14:00 do 19:00

Cena: 40€, pre dokončenie registrácie je potrebné sumu uhradiť kreditnou kartou alebo bankovým prevodom

Počet osôb je limitovaný, preto využite príležitosť a zaregistrujte sa teraz.

Informácie o lektorovi

Leri Veleslav Švec – bližšie informácie o jeho skúsenostiach, schopnostiach a o ňom samom nájdete TU.



Go to Top