Loading Events

SOMaticky v TELE

Somaticko-pohybovo-vzdelávacia dielňa s témou

V Pružnosti Pohybu

Na tento seminár je potrebné sa zaregistrovať cez formulár na konci tohto textu. Ďalšie informácie dostanete cez email.

V poslednej aprílovej dielni zimného trimestra sa zameriame na pružnosť nášho tela. Cez rôzne techniky vrátane bodyworku si ohmatáme elasticitu našich fascií a skúsime zavnímať pružnosť našich kostí, ktoré sú naším zmineralizovaným tkanivom. Užijeme si pružnosť v plynulej samo-organizácií a reťazení sa tela v pohybe bez úsilia. S klopajúcou jarou pozveme vitalitu a radostnú ľahkosť pohybu do nášho tanca.

Dielňu zakončíme disciplínou Autentického Pohybu (Authentic Movement), využívaným v tanečno-pohybovej terapií a v somatickej ale aj v meditačnej praxi. Táto praktika s rituálnym prístupom koreniaca v zenovom budhizme, kabale a jungjanskej filozofií, napomáha otvárať bránu do bunečnej mysle tela, kedy nie hlava určuje ako sa hýbať, ale vedomie buniek vedie pohyb tela a ‘pohybujúci sa‘ len nasleduje.

Zámerom dielne je navodiť stav vnútornej pohody a uvolnenia (well-being) pre telo a myseľ, prehĺbiť pocit prijatia a súdržnej vzájomnosti, podporiť proces liečenia, zušľachtiť všímavosť (mindfulness) a načúvanie sebe a spolu-pohybujúcim sa.

Pre účasť na tejto dielni nie je potrebné mať predchádzajúce pohybové skúsenosti z tanečných či iných pohybových inštitúcií. Pohyb budeme v tele objavovať, hľadať, skúmať a tvoriť.

Čaká nás cesta do hlbín múdrosti nášho tela…

Dielňa je zo súboru na seba nezávisle nadväzujúcich dielní zimného trimestra 2024, ktorú môžete absolvovať samostatne, alebo si môžete zakúpiť celý trimester ako zvýhodnený balíček. Ďalšími témami trimestra sú:

V Mäkkosti Pohybu – nedeľa 4.2.2024 – od 14:00 do 18:00

V Tekutosti Pohybu – nedeľa 3.3.2024 – od 14:00 do 18:00

Viac o tom, čo kurz SOMaticky v TELE prináša, si môžete prečítať tu: https://vedomaskola.sk/somaticky-v-tele/

DÔLEŽITÉ ORGANIZAČNÉ INFORMÁCIE:

* Pohybová dielňa sa uskutoční v nedeľu 4.2.2024 v čase od 14:00 do 18:00 v štúdiu ZenFlow na Račianskom mýte v Bratislave.

* Na túto udalosť je potrebné sa zaregistrovať cez prihlášku na konci tejto stránky.

* Cena dielne je 49 Eur, pri zakúpení si celo-trimestrového balíčka troch dielní je cena jednej dielne 40 Eur. Ak máte záujem zakúpiť si celý trimester, zaškrtnite v prihláške možnosť  „Hlásim sa na celý trimester (3 stretnutia)“.

* Priestory budú otvorené už od 13:45, aby sme mali všetci dosť času na prezlečenie sa a zídenie sa v kruhu a aby sme začali načas a dovolili si venovať čo najviac času (s krátkou prestávkami medzi blokmi) svojmu telu a cez telo aj iným úrovniam nášho vnímania

* Na dielňu si vezmite mäkké oblečenie, vhodné aj na pohyb po zemi, ak chcete – vlastnú karimatku/deku (ináč sú k dispozícií v štúdiu), vodu a ak potrebujete olovrant/zápisník.

* Dielňa je vhodná pre všetkých nezáleží na predošlej skúsenosti so somatickým pohybom.

* Štúdio má obmedzenú kapacitu, odporúčame dielňu si rezervovať čo najskôr. Z technických dôvodov je možnosť rezervácie najneskôr do piatka 12:00 pred nedeľnou dielňou.

STORNO PODMIENKY – Ak potrebujete vašu účasť zrušiť:
– v termíne 5-3 dni pred dielňou je storno poplatok 40%,
v piatok po 12:00 pred nedeľnou dielňou je storno poplatok 100%.
Vašu účasť je však možné previesť na vami nájdeného náhradného účastníka (o tejto zmene prosím informujte lektorku mailom).

Ak máte otázky k charakteru pohybovej dielne, alebo k vhodnosti pre vás (napr. zdravotné obmedzenia, benefity a pod.), kontaktujte prosím priamo lektora: Žubra – zubra@vedomaskola.sk

Žubra je lektorkou dielní somatického pohybu, kontaktnej improvizácie a autentického pohybu. Svoje poznatky a skúsenosti pravidelne nadobúda u zahraničných lektorov rôznorodých tanečno-pohybových somatických disciplín a programov. Je autorkou prebehnutého kurzu ŽivéTelo (SK), spolulektoruje v programe Vědomé Tělo (ČR) a pôsobí ako učiteľka na Univerzite Vedomého Života, kde cez princípy kontaktnej improvizácie učí náuku Rozvážnych vzťahov či Rozpoznania skutočnosti. Viac o Žubre nájdete tu: https://vedomaskola.sk/zubra-k-zubretovska/

Žubra – je lektorkou dielní somatického pohybu, kontaktnej improvizácie a autentického pohybu. Svoje poznatky a skúsenosti pravidelne nadobúda u zahraničných lektorov rôznorodých tanečno-pohybových somatických disciplín a programov. Je autorkou prebehnutého kurzu ŽivéTelo (SK), spolulektoruje v programe Vědomé Tělo (ČR) a pôsobí ako učiteľka na Univerzite Vedomého Života, kde cez princípy kontaktnej improvizácie učí náuku Rozvážnych vzťahov či Rozpoznania skutočnosti. Viac o Žubre nájdete TU.

Recenzie

Natália:
“Živé Telo si dodnes živo pamätám. Keď sa obzriem späť, aby sa mi vynorili spomienky. Aj keď si precítim svoje telo. Hlavne ono si to pamätá. Každá bunka už v sebe nesie jedinečný zápis. Totiž i o tom je pohybová dielňa. O tom, že môžeš na vlastnom tele zažiť to, čo je veľakrát len v teoretickej rovine. Zvlášť pod vedením Žubri. Vnímam ju ako majsterku v somaticko – pohybovej praxi.  V jej vedení sa spájajú dlhoročné skúsenosti, dar preto, čo robí a skutočná radosť a záľuba v tom, čo robí. Cítiť to z nej a vďaka tomu vie vytvoriť bezpečný priestor, ktorý ponúka pravdivý zážitok. Pre mňa ich bolo viac, o ktorých by sa dalo napísať. No prv sa mi vynorí ten z dielne s témou Moje kosti.  Už počas dielne som cítila, ako vedome nasmerovaná pozornosť do určitej časti tela lieči, hojí, vyživuje. Na telesnej úrovni, no i ďalších úrovniach môjho bytia. Moje kosti doslova ožili, vnímala som ich neuroplasticitu a tekutosť. Domov som kráčala v ľahkosti. Mala som pocit, že áno! Toto je ono! Takýto dar sme dostali do vienka. Takto sa dá cítiť, aj toto je naša pravá podstata. Ako tak píšem tieto slová začínajú sa mi postupne vynárať ďalšie úžasné zážitky z dielní. Sú stále tu a ja som vďačná, že moje telo i ja sme mohli tieto vzácne okamžiky vpísať do spoločnej histórie. Pretože je za tým viac, ako sa môže zdať. Chvála Žubre a jej láskavému, súcitnému a priateľskému sprevádzaniu.”
Maya:
“Pohybových dielní, ktorých som sa zúčastnila u Žubry bolo viacero. Vždy boli síce zamerané na niečo iné, ale jedna vec ich spájala. Lektorka mala veľmi dobre naštudovanú problematiku, ktorú chcela ľuďom priblížiť a vedela si vždy úžasne navnímať atmosféru v skupine. Rovnako jemnohmotne ale mocne zároveň, pristupovala ku konkrétnemu človeku. Veľmi sa mi páčila atmosféra v skupine. Taktiež cvičenia, ktoré som spoznala pri Žubriných dielňach, sama používam vo svojej pohybovej praxi. Po dielni som odchádzala domov akási ľahká v tele, ale aj v mysli.”

Beseda Rozvážnější vztahy II. v Brně

16. mája ❊ 18:0020:00



Go to Top