Nahrávam Udalosti

Som majetkom partnera

Čo by si správna žena a muž nemali v partnerstve dovoľovať? Akých návykov sa musíme vzdať, ak vstúpme do partnerstva a sú vôbec také? Je „rozlúčka so slobodou“ skutočne tým, čo nastáva po uzavretí manželstva? Do akej miery, kde a v čom si môžem alebo naopak nemôžem dovoliť slobodné rozhodnutia v partnerskom zväzku? Aký je rozdiel medzi záväzkom a obmedzením slobody? …a konečne ČO JE TO NEVERA A DÁ SA TOLEROVAŤ?

Rodinný zväzok je opradený množstvom legiend, predsudkov, posudkov a očakávaní, ktoré sú zastarané, či dokonca umelo vytvorené a nefunkčné. Z veľkej časti práve pre tieto pokrivené obrazy o tom, čo a ako by malo medzi partnermi fungovať, sa veľa v podstate pekných zväzkov končí rozpadom. V tejto dobe akoby sme už nevládali vyhovieť tým starým vzorcom o rodinnom zväzku. Veľa mužov aj žien sa na svoju opačnú polovičku díva ako na majetok a ani o tom nevie. Rozhodli sme sa otvoriť s vami veľmi citlivú tému, ktoré odhaľuje, ako ľahko spadáme do prístupu k partnerovi/ke ako k chovnému domácemu zvieraťu a spôsobujeme zbytočné utrpenie na oboch stranách. Rovnocennosť a rozvážna spolupráca dokáže plniť svoje záväzky aj v slobodnej tvorivej atmosfére bez toho, aby zo stanovených záväzkov vyplývali akékoľvek pocity obmedzenia. Neveríte? Príďte k nám a snáď sa o tom spoločne presvedčíme.

Sprevádzať vás bude lektor, ktorý je autorom ucelenej psychologickej metodiky v oblasti spravovanie vlastnej osobnosti a vzťahov medzi účastníkmi budovania spoločenských celkov s názvom „Rozpoznanie skutočnosti“. Jeho poznanie vychádza z terapeutickej praxe pri riešení krízových situácií. Práve pri ich náprave sa skladala koncepcia návodov, ako krízam predchádzať.

Viac informácií o lektorovi „Leri“ Veleslav Švec https://vedomaskola.sk/leri-svec/

Termín: 12. 04. 2024
Miesto: Klub Fešanda, LUHY Nádražná 26, Partizánske
Čas: 14:00 – 17:00
Cena: 30€

Na podujatie sa registrujte u organizátorky kurzu Martiny Menšíkovej na mensikova@mensik.sk, alebo na 0911-568-377.

Ďalšie stretnutia kurzu nájdete na stránke kurzu Rodinné desatoro.



Go to Top