Nahrávam Udalosti

Partnerské roly v rodine

Čo má robiť správny muž a čo žena? Akým kľúčom si máme rozdeliť zodpovednosť a dokonca aj právomoci rozhodovania v mene celej rodiny? Jestvuje hlava rodiny a jej krk alebo sú to len vtipkárske legendy našich predkov? Je v rámci rodiny typicky ženská alebo mužská úloha? Je v rodinnom zväzku miesto pre emancipáciu?

Všimli ste si, že niektoré dvojice tvoria zväzok, kde jeden vládne tomu druhému? Snáď všetci poznáme tie posmešky o podpapučovom chlapovi, či žene priviazanej k sporáku. Isto vás neprekvapíme oznamom, že podľa náuky Rozpoznanie skutočnosti sa partnerský zväzok dá rozdeliť tak spravodlivo, že ani jeden z partnerov sa necíti vo svojom postavení ako menejcenný, či obmedzený. Partnerstvo sa nevytvára na to, aby sme sa vzdali svojho slobodného rozvoja. Naopak. Utvárame ho na to, aby nám v rozvoji pomáhalo. Neveríte? Dovoľte nám presvedčiť vás o tom, že v každom projekte ide len o štyri polia zodpovednosti a tie sa dajú pekne spravodlivo rozdeliť. Nezáleží vôbec na tom, či nosíte nohavice alebo sukňu. Ide o niečo úplne iné. O čo? Dozviete sa, stačí prísť.

Sprevádzať vás bude lektor, ktorý je autorom ucelenej psychologickej metodiky v oblasti spravovanie vlastnej osobnosti a vzťahov medzi účastníkmi budovania spoločenských celkov s názvom „Rozpoznanie skutočnosti“. Jeho poznanie vychádza z terapeutickej praxe pri riešení krízových situácií. Práve pri ich náprave sa skladala koncepcia návodov, ako krízam predchádzať.


Viac informácií o lektorovi „Leri“ Veleslav Švec
https://vedomaskola.sk/leri-svec/

Termín: 07. 12. 2024
Miesto: Klub Fešanda, LUHY Nádražná 26, Partizánske
Čas: 14:00 – 17:00
Cena: 30€

Na podujatie sa registrujte u organizátorky kurzu Martiny Menšíkovej na mensikova@mensik.sk, alebo na 0911-568-377.

Ďalšie stretnutia kurzu nájdete na stránke kurzu Rodinné desatoro.



Go to Top